Waterloos Urinoir

Smulder-verhuur maakt gebruik van waterloze urinoir. We proberen zoveel mogelijk wagens te voorzien van deze nieuwe techniek. De vraag is echter, wat is nu het voordeel van een waterloos urinoir. En werkt het in praktijk ook echt.

Voordelen waterloos urinoir.

Het grote voordeel is uiteraard waterbesparing. Smulders verhuur heeft hier zelf niet veel aan, aangezien het water toch altijd bij de klant vandaan komt. Dit weerhoudt ons er echter niet van om alsnog hiervan gebruik te maken. We willen namelijk milieubewust bezig zijn als bedrijf. De klant bespaard op deze manier stiekem flink wat water op een evenement op feest. De besparing per waterloos urinoir kan oplopen tot meer dan 100 euro per jaar per urinoir. Dit zijn toch aanzienlijke besparingen.

Het tweede voordeel voor de toiletverhuurder zelf is dat er minder druk nodig is voor de toiletwagen. Dit is vaak een groot probleem op sommige evenementen en feesten. Klanten en evenementenbureaus denken hier namelijk niet altijd aan.  Met als gevolg dat wc’s gaan verstoppen omdat de druk niet snel genoeg wordt opgebouwd waardoor de wc te weinig doorspoel kracht heeft.

Het laatste grote voordeel is de kans op verstoppingen. Smulders Verhuur gebruikt nu enkele jaren de waterloze urinoirs van het merk CULU. Hierbij hebben we nog nooit een verstopping meegemaakt in de urinoirs. Dit komt omdat dit perfect is afgesloten. Mensen kunnen er geen rotzooi meer ingooien waardoor de hals verstopt raakt. Het waterloos urinoir is daarvoor ideaal. Dit bespaard dus ook tijd en moeite voor de verhuurder!

Waterloos urinoir
Waterloos urinoir

Zitten er ook nadelen aan het gebruik van een waterloos urinoir?

De nadelen zijn zeer gering. Een nadeel kan zijn de kosten, de waterloze urinoirs zijn nu eenmaal een stuk duurder dan normale urinoir potten. Daarbij wordt ook vaak gedacht aan de stank, dit vormt voor veel mensen een obstakel om een waterloos urinoir aan te schaffen. Uit onze ervaring blijkt dat dit geheel niet het geval is. Je moet het echter wel goed bijwerken. Dus om het jaar even de afvoerleiding vervangen tegen het urinegesteente wat zich ophoopt.